Edirne'de de kurbanlık fiyatı belli oldu

Edirne'de de kurbanlık fiyatı belli oldu

Edirne'de 2017 kurbanlık fiyatlarının teknik ihtisas komisyonu tarafından belirlendiği duyuruldu.

Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından üyelerine yapılan açıklamada, “Koç kilogram fiyatı 21,00 TL, dana 19,50 TL, inek 15,00 TL olarak belirlenmiştir. Dişi hayvanların damızlık vasfını yitirdikleri resmi veteriner hekim tarafından kontrol edilip uygun görüldükten sonra kurbanlık satış yerlerine sevkine izin verilecektir” ifadelerine yer verildi.





ETİKETLER:
KAYNAK: İHA
DEĞERLENDİR:
YORUMLAR
  • mithat Akay 13 Ağustos 2017

    Kurban Bayramı’na yaklaşırken Osmaniye Belediyesi’nin başkanlığında kurulan komisyon kurbanlıkların satış fiyatlarını belirledi. Başkanlığını Belediye Başkan Yardımcısı Hacer Burcu Yüceer’in yaptığı fiyat tespit komisyonunda, Belediye Veteriner İşleri Müdürü Hüseyin Küçük, Tarım İl Müdürlüğü’nden Veteriner Hekim Dr. Yusuf Göktaş ve Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Bozkurt katıldı. Komisyonun aldığı karara göre kurbanlık hayvanların kilogram fiyatını sarıbaş, merinos, erkek keçi için 14,00 TL, mor koyun, kangal koyun ve Van beyaz koyun için 13,50 TL, büyükbaş hayvanlardan tosun 15,00 TL, düve 14,00 TL, kısır inek 12,00 TL olarak belirlendi. ŞİMDİ SORUYORUM EDİRNE HALKI ÇOKMU ZENGİN BU FİYATLAR NİYE BU KADAR YÜKSEK? YOKSA FIRSATÇILIKMI?

  • SİNAN 10 Ağustos 2017

    Demekki tespit doğruymuş,3-4 ay önce canlı ağırlığı 13,5 liraya sattım,Herkes kendi hesabından öğrenir,İlk defa hayvan besledim bir yıl baktım,2 bin tl kara sattım,Hata yaptım.Kurbana yakın mutlaka fiyatlar 1,2 oynar diyorlardı,Bu sefer 6 oynadı :)

YORUM YAP