Gönen Tarım Fuarı kapılarını açtı

Gönen Tarım Fuarı kapılarını açtı

Balıkesir'in Gönen ilçesinde her yıl düzenlenen Gönen Tarım ve Hayvancılık Fuarı bu yıl da 5-8 Nisan tarihlerinde misafirlerini bekliyor. Fuarın açılış töreni geniş bir katılımla gerçekleşti.

Gönen'de her yıl düzenlenen Gönen Tarım ve Hayvancılık Fuarı bu yıl sekizinci kez kapılarını açtı. Açılış töreninde konuşan Gönen Ticaret Odası Başkanı Hasan Özçağlayan, Gönen'de yaklaşık 100 bin küçükbaş, 65 bin büyükbaş hayvan bulunduğunu ifade ederek, "Et ve sütte Gönen bir markadır. İstanbul'a gittiğinizde Gönen Eti diye ayrıca satılmaktadır. Fiyatı da biraz farklı olmaktadır. Gönen süt üretiminde yaklaşık 200 ton üretim yapıyor. İşleme kapasitesi bin 400 ton civarındadır ve 9 adet süt işleme fabrikamız bulunmaktadır" dedi.

Özçağlayan, "Gönen sanayi de nadir ilçelerden biridir. İlçe sınırları içinde iki adet Organize Sanayi Bölgesi bulunuyor. OSB'lerimizde 100 adet parselimiz bulunuyor ve bu da 100 fabrikaya müsait demektir. Yeni ilavelerle bu kapasite 4 bin 600 dekara çıkarıldı ve 9 bin dekarda genişleme payı vardır" dedi. 
Açılış töreninde konuşan Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar da Gönen Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın Gönen ve bölgesine olan katkılarından bahsetti. Gönen İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar ise, Gönen'in tarımsal potansiyeline değinerek, "Türkiye'nin en büyük meyve bahçesi Gönen'de kurulu. Yine günlük 3 bin ton süt işleme kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük süt işleme tesisi Gönen'e kuruluyor. Tarımsal üretimi çeşitlendirmemiz gerekir" şeklinde konuştu.

Fuarın açılışına, Gönen Kaymakamı Faruk Bekarlar, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Özen, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Ziraat Odası Başkanı Necati Özkurt, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayrullah Işıktaş, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çiftçiler katıldı. 
5-8 Nisan tarihleri arasında açık kalacak fuara bu yıl 269 firmanın katıldığı ifade edildi.




ETİKETLER:
KAYNAK: İHA
DEĞERLENDİR:
YORUMLAR
  • Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

YORUM YAP