Süt ürünlerine Ağustos-Ekim döneminde yüzde 16'yı bulan zam geldi

Süt ürünlerine Ağustos-Ekim döneminde yüzde 16'yı bulan zam geldi

Süt ürünlerine Ağustos-Ekim döneminde yüzde 16 Ağustos ve Ekim aylarında süt ürünleri fiyatlarına yüzde 16'yı bulan zamlar yapıldı.

Türkiye'deki markalar için fiyat/rekabet araştırma hizmeti sunan BrandZone, Ağustos ve Ekim aylarının süt ürünleri fiyatlarını analiz etti.

BrandZone verilerine göre; yüzde 16’lık zam oranıyla fiyatı en çok artan ürün kaymak olurken, yüzde 14’lük zamla taze kaşar ikinci; yüzde 11’lik zamla tam yağlı süt üçüncü sırada yer aldı.

Basılı ve online fiyat verilerini araştırıp takip eden BrandZone, 2017 Ağustos ve Ekim aylarındaki süt ürünleri kampanya fiyatlarını analiz etti.

Analizde tüm Türkiye’deki ulusal, indirim, yerel, toptan market kanallarının insert ve gazete reklamlarında yer alan kampanyalar ele alındı.

Derlenen verilere göre; süt ürünleri kategorisinde fiyatı en çok artan ürün yüzde 16,3’lük zam oranıyla 200 gramlık kaymak oldu. Ağustos ayında kaymağın ortalama fiyatı 7 TL iken bu fiyat Ekim ayında ortalama 8,2 TL’ye yükseldi.

Fiyatı en çok artan ikinci ürün yüzde 14,7’lik zam oranıyla 700 gramlık taze kaşar oldu. Ağustos ayında ortalama 13,6 TL olan taze kaşarın fiyatı, Ekim ayında ise ortalama 15,6 TL’ye yükseldi.

Üçüncü ürün yüzde 11,1’lik zam oranıyla 1 litre tam yağlı süt oldu. Ağustos ayında ortalama 2,5 TL olan tam yağlı sütün fiyatı, Ekim ayında ortalama 2.7 TL’ye yükseldi.

Yüzde 7,4’lük zam oranıyla 1 kg süzme peynir Ffyatı en çok artan dördüncü ürün olurken, Ağustos ayında ortalama 12,3 TL olan süzme peynirin fiyatı, Ekim ayında ortalama 13,2 TL’ye yükseldi.

Fiyatı en çok artan beşinci ürün ise yüzde 6,9’luk zam oranıyla 1 litre günlük süt oldu. Ağustos ayında ortalama 3,2 TL olan günlük sütün fiyatı, Ekim ayında ortalama 3,4 TL’ye yükseldi.

Aynı dönemde 500 gram süzme peynire yüzde 5,7 zam geldi ve fiyatı 7,2 liradan 7,6'ya çıktı. 

Ağustos ayında ortalama 7 TL olan yoğurdun fiyatı ise Ekim ayında ortalama 7,4 TL’ye yükseldi.

Fiyatı en çok artan yedinci ürün yüzde 4,1’lik zam oranıyla 1 litre yarım yağlı süt oldu. Ağustos ayında ortalama 2,1 TL olan yarım yağlı sütün fiyatı, Ekim ayında ortalama 2,2 TL’ye yükseldi.

Fiyatı en çok artan sekizinci ürün yüzde 3,7’lik zam oranıyla 1 kg yoğurt oldu. Ağustos ayında ortalama 5,9 TL olan yoğurdun fiyatı, Ekim ayında ortalama 6,1 TL’ye yükseldi.


 


ETİKETLER:
DEĞERLENDİR:
YORUMLAR
  • Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

YORUM YAP