TMO'nun müdahalesi fındık fiyatını artırdı

TMO'nun müdahalesi fındık fiyatını artırdı

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Soydan, "Giresun serbest piyasasında bugün fiyat 10,50 liraya yükseldi. Giresun piyasasıyla TMO'nun alım rakamları eşitlendi. Bu yükselişin devamı yönünde beklenti içindeyiz" dedi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Giresun'da bugün serbest piyasada fındık fiyatının 10,50 liraya yükseldiğini belirterek, "Giresun piyasasıyla Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) alım rakamları eşitlendi. Bu yükselişin devamı yönünde beklenti içindeyiz." diye konuştu.

Soydan, Ofisin fındık alımıyla birlikte sektörde tekelleşme sorununun da önüne geçileceğine inandıklarını belirtti.

Üreticinin pazar ile TMO'yu yakından takip etmeye başladığını aktaran Soydan, "TMO'nun piyasaya girmesi önemli. Rekabetin olmadığı bir serbest piyasaya karşı müdahale olmuştur. Bu, bizim taleplerimiz arasındaydı. Şu anda alımların başlamasıyla üretimiz hem serbest piyasayı takip ediyor hem de TMO alımlarını. Ofis sektörde önemli bir alternatif oldu. TMO cüzi miktarda da olsa alımları sürdürüyor." dedi.

TMO tarafından, Giresun kalite fındık için 10,50 lira, Levant kalite fındık için de 10 lira olarak açıklanan alım fiyatlarının üreticiyi memnun etmediğini de söyleyen Soydan, Ofisin rakamları 12-12,50 lira seviyesine revize etmesini talep ettiklerini söyledi.




ETİKETLER:
KAYNAK: AA
DEĞERLENDİR:
YORUMLAR
  • Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

YORUM YAP