Yumurta fiyatları yılın en düşük seviyesinde

Yumurta fiyatları yılın en düşük seviyesinde

İSTYUMDER Başkanı Yıldırım, yıl başında 40 kuruş seviyesinde olan büyük boy yumurtanın 22 kuruşa kadar gerilediğini, bu fiyatların üreticiye zarar verdiğini söyledi.

İstanbul Yumurta Üreticileri Toptancıları ve İşadamları Derneği (İSTYUMDER) Başkanı Necati Yıldırım, yıl başında 40 kuruşa kadar yükselen büyük boy yumurta fiyatlarının 22 kuruşa gerilediğini belirterek, "İhracatta yaşanan gerilemeye yaz aylarında tüketimde yaşanan yüzde 15-20 civarındaki düşüşün de eklenmesiyle yumurta fiyatları dibi gördü.Yumurta fiyatları yılın en düşük dönemlerinde" dedi.

Yıldırım, yumurtanın kolisinin 12 liradan 6,6 liraya kadar düştüğünü belirterek, yıl başından bugüne fiyatlarda yüzde 50'ye yakın gerileme yaşandığını söyledi.

Mevcut fiyatlarla üreticinin zarar ettiğini ifade eden Yıldırım, yumurtanın daha fazla ihraç edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Türkiye'de en çok üretimin Afyon, Konya, Çorum ve İzmir'de yapıldığı bilgisini veren Yıldırım, iç pazarda yumurta tüketiminin kişi başı yıllık 170-180 adet olduğunu dile getirerek, Avrupa'da bu sayının 300 olduğunu söyledi.




ETİKETLER:
KAYNAK: AA
DEĞERLENDİR:
YORUMLAR
  • Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

YORUM YAP