Ziraat'ten genç çiftçiye kredi desteği

Ziraat'ten genç çiftçiye kredi desteği

Ziraat Bankası, bu yıl da çiftçilere özel olarak uygulamaya koyduğu Genç Çiftçi Kredisini devam ettireceğini bildirdi.

Ziraat Bankası, bu yıl da çiftçilere özel olarak uygulamaya koyduğu Genç Çiftçi Kredisini devam ettirecek.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Genç Çiftçi Projesi kapsamında hibe almaya hak kazanan çiftçilere özel olarak uygulamaya koyduğu Genç Çiftçi Kredisi'ni bu yıl da devam ettirdiği kaydedildi.

Çiftçilere her türlü ihtiyaçlarında kesintisiz finansman desteği sağlayan banka, alınacak hibe tutarının 6 katına kadar kredi kullanabilme imkanı sunarken, bundan yararlanabilmek içinse Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Genç Çiftçi Programı kapsamında hibe almaya hak kazanmak gerekiyor.

Genç Çiftçi Kredisi'ni anlattı

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ziraat Bankası Kredi Politikaları Genel Müdür Yardımcısı M. Cengiz Göğebakan, "Hibe tutarının azami üç katına kadar verilen birinci dilim kredi ile işletme kapasitesi oluşturuyor, azami birinci dilim kadar olan ikinci dilim kredi ile de oluşturulan işletmenin işletme giderlerinin finansmanını sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Üretim konularına göre işletme kredilerinde 18 aya, yatırım kredilerinde ise 7 yıla kadar vade verebildiklerine işaret eden Göğebakan, kredilerin teminatının ise öncelikle Kredi Garanti Fonu kefaleti ile karşılanmasını hedeflediklerini dile getirdi.




ETİKETLER:
KAYNAK: AA
DEĞERLENDİR:
YORUMLAR
  • Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

YORUM YAP