Tarım sektörüne yeni kredi paketi

Tarım sektörüne yeni kredi paketi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "İVME Finansman Paketi" kapsamında bu yıl sonuna kadar yaklaşık 30 milyar liralık finansman sağlanacak" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "İVME Finansman Paketi" kapsamında bu yıl sonuna kadar yaklaşık 30 milyar liralık finansman sağlanacak" dedi. Albayrak, tarım sektörüne yönelik kredi paketinin detaylarını paylaştı.

Pakette, üç ana faaliyet alanını, hammadde ve ara malı imalatı, makine imalatı ve tarım olarak belirlediklerini kaydeden Albayrak,seracılık, soya, mısır, ayçiçeği üretimi, hayvancılık yem bitkisi üretimi ile birlikte ekipman paketinden oluşan 4 ana başlık olduğunu söyledi.

Albayrak, "Tarım sektöründe sağlanacak kredilerin vadesi, seracılıkta işletme kredileri için 14 ay, yatırım kredileri için 84 ay olarak belirlendi. Seracılık dışındaki tarım alanlarında da işletme kredileri için 12 ay, yatırım kredileri için de 60 aya varan vade sağlanacak. Verilecek kredi tutarları da işletme giderlerinin tamamına kadar. Modern basınçlı sulama sistemi yatırımlarının yüzde 100 yatırım kredisi olacak. Seracılık ve mekanizasyon yatırımlarında yüzde 75'ine kadar yatırım kredisi olarak uygulanacak. Tarım alanında verilecek tüm bu kredilerin faiz oranları da yüzde sıfır ile yüzde 14,25 arasında değişecek" dedi.





ETİKETLER: berat albayrak,tarım,kredi paketi,ivme finansman paketi
DEĞERLENDİR:
YORUMLAR
  • Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

YORUM YAP