2019 yılı devlet destekli tarım sigortası fiyatları

2019 yılı devlet destekli tarım sigortası fiyatları

2019 yılı devlet destekli tarım sigortası fiyatları yetiştiricilerin araştırdığı önemli konulardan bir tanesi.

2019 yılı devlet destekli tarım sigortası fiyatları yetiştiricilerin en merak ettiği konulardan biri. Biz de bu ayrıntıları haberimizde anlattık.

2011 yılında Resmi Gazete’de yayımlanan bir kararla birlikte hayata geçirilen Ek 5 tarım sigortası, devlet destekli olarak sağlanan hizmetlerden bir tanesidir. Kişinin isteğine bağlı olarak yapılan bu sigortadan çiftçiler ve tarım sektöründeki kişiler yararlanabilmektedir. Sigorta kapsamında SGK şartlarına tabii olan ve emeklilik isteyecek olanların başvuru yapması gerekir. Bu sigortadan son 3 buçuk senesini tamamlamak isteyen kişiler, tarım sigortası ödemesi yaparak emekli olabilmektedir.

2019 Yılı Devlet Destekli Tarım Sigortası Primi Kaç Para?

4/A’lı kişilerin emekli olma şartlarıyla aynı kapsamda olan Ek 5 tarım sigortasının primi, aylık kazanca göre değişmektedir. Aylık 23 gün üzerinden prim ödeyen Ek 5’liler aylık 30 gün primi üzerinden değerlendirilir. Ayrıca 6 ayda 303 TL, ikinci 6 ayda ise 322 TL olan bu prim, bu sene zamlanarak güncellendi. Son olarak 3 Aralık 2019 tarihine kadar ödenen bu sigorta primi en düşük 764 TL, en yüksek 5 bin 737 TL olarak tahsil edilir.

Ek Tarım Sigortası Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bu sigortadan faydalanmak isteyen çiftçilerin bağlı oldukları SGK birimlerine başvuru yapması gerekir. Ayrıca kurum tarafından verilen belgelerin mahalle muhtarlarına onaylatılması gerekir.

Ziraat Bankası Tarım Sigortası

Devlet destekli tarım sigortası desteği sağlayan Ziraat Bankası, bu kapsamda sera ve bitkisel ürün ile hayvan hayat sigortası sağlamaktadır. Bitkisel ürün sigortasında ödenecek prim poliçede belirtilen miktar karşılığında peşin olarak alınmaktadır. Kalan miktar ise hasat sonunda alınmaktadır. Hayvan hayat sigortasında ise primin %25’i peşin olarak alınır. Kalan miktar ise en fazla 5 taksitle alınır. Sera sigortasında ödenecek primin %25’i peşin olarak alınır ve kalan miktar vadeli olarak tahsil edilir. Ziraat Bankası’na ödenecek olan sigorta priminin yarısı, TARSİM kapsamında devlet tarafından ödenmektedir.

QNB Finansbank Devlet Destekli Tarım Sigortası

Bitkisel ürün, sera, hayvan hayat, su ürünleri ve kümes hayvancılığı yapan kişiler QNB Finansbank tarafından sağlanan sigortaya başvuru yapabilirler. İlk olarak bitkisel ürün sigortasında ödenecek olan primin dörtte biri peşin olarak ödenir. Kalan tutar ise hasattan sonraki ayda alınır. Bankanın teminat altına aldığı riskler şunlardır:

- Fırtına

- Dolu

- Yangın

- Deprem

- Hortum

- Heyelan ve su baskınları


Allianz Tarım Sigortası
Allianz sigorta şirketi de tarım sektöründeki kişiler sigorta sağlamaktadır. Allianz sigorta şirketi aşağıdaki alanlarda sigorta desteği sağlamaktadır:

- Sera sigortası

- Büyükbaş hayvan hayat sigortası

- Bitkisel ürün sigortası

- Küçükbaş hayvan hayat sigortası

- Su ürünleri hayat sigortası

- Arıcılık sigortası

AXA Tarım Sigortası
AXA sigorta şirketi bitkisel ürünler başta olmak üzere sera, kümes hayvanları, hayvan hayat ve su ürünleri sigortası sağlamaktadır. Bütün doğal afetler başta olmak üzere kazalar, zehirlenmeler ve yangın gibi durumlarda kısa sürede teminat ödemesi yapılmaktadır.






ETİKETLER: tarım sigortası,devlet destekli tarım sigortası,hayvancılık,tarım
KAYNAK: Haberport
DEĞERLENDİR:
YORUMLAR
  • Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

YORUM YAP