Çiftçilere 9 bin gezen tavuk desteği

Çiftçilere 9 bin gezen tavuk desteği

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 yılda çiftçilere yüzde elli hibe ile 9 bin adet gezen tavuk dağıtıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’nde çiftçilikle uğraşan vatandaşların gelişimi ve kalkınması için çeşitli projeler geliştiriyor. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nca “Doğal Gezen Tavukçuluk Destekleme Projesi” kapsamında, uygun şartları sağlayan çiftçilere 1 yılda 9 bin adet gezen tavuk dağıtımı gerçekleştirildi. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü “Doğal Gezen Tavukçuluk Destekleme Projesini” 2019 yılında sürdürdü. En az 40-50 metre kare kapalı kümes alanı ve etrafı tel çit ile örülü 800-1000 metre kare dolaşma alanı bulanan çiftçilere, Büyükşehir Belediyesince her kümes için 250 adede kadar ‘Atak-S’ cinsi yumurta verimi yüksek tavuk verildi.
2019 yılı içerisinde başvuruda bulunan, gerekli şartları taşıyan Kandıra, İzmit, Başiskele, Kartepe, Gölcük, Dilovası, Derince, Körfez, Gebze ve Darıca ilçelerindeki çiftçilere toplamda yüzde 50 hibeli 9 bin adet gezen tavuk dağıtıldı. Proje kapsamında çiftçilere 98 adet askılı yemlik, 98 adet askılı suluk, 35 adet 10 gözlü folluk, 7 adet 500 litrelik su deposu, 5 ton altlık talaş, 110 adet 50 kiloluk paketler halinde yumurta öncesi yemi ve 343 adet 50 kiloluk paketler halinde yumurta yemi desteği verildi.


ETİKETLER: hayvancılık,çiftçi,gezen tavuk,kocaeli
KAYNAK: İHA
DEĞERLENDİR:
YORUMLAR
  • Recep Özbek 5 Şubat 2020

    Bu tür çalışmaları görmek çok hoşuma gidiyor. Ancak benim aşamadığım bir konu var verilen ölçülerde yani 50 metre kare kapalı alan ve 1000 metre kare ölçülerde bir yer baktık diyelim bu hayvanlara bakmak için orada kalmamız lazım yani küçük çaplı bir ev lazım ikamet için başlarında durmam için 1500 metre karelik yere belediye izin vermiyor Bursa da en az 5000 metre kare olacakmış ki bu ölçü bursa da 500000 tk ile 1200000 tl arasında satılmaktadır ben bu rakamlar arasında paraya sahip olsam bir çok iş imkanım olur şuan küçük çaplı bıldırcın yumurtası üretiyorum buda ayrı bir sektör ancak izinler ve yerler konusunda sıkıntı çok büyük yada bizim bilmediğimiz hangi yol var yada hangi yolu takip etmeliyiz

YORUM YAP